Zrębki wędzarnicze śliwa kl-02 20l borniak

Sortowanie:
Znaleziony: 1 ogłoszenie w kategorii Ogród Polska: Wszystkie miasta
Zrębki wędzarnicze ŚLIWA KL-02/20L Borniak
Zrębki wędzarnicze ŚLIWA KL-02/20L Borniak
83 zł
nowe 30+ kilka dni temu

Oferujemy zrębki wędzarnicze o granulacji KL02 (wielkość zrębek 1 – 3 mm) Śliwa 10 x 2 l Borniak.GRILLPAL - oficjalny dystrybutor marki Borniak.Rodzaj: 100% zrębek z drewna śliwy.Kraj pochodzenia: Polska.W ofercie:1 opakowanie = 2 litry,1 kartonik mały = 5 opakowań x 2 litry = 10 litrów,2 kartoniki małe = 10 opakowań x 2 litry = 20 litrów,1 karton zbiorczy duży = 5 kartoników małych x 10 litrów = 50 litrów.OPIS Zrębki z drewna śliwy wytwarzają dym, który nadaje owocowy zapach i tworzy na powierzchni wędzonek połysk. Boczek, żeberka, schab czy polędwiczki uzyskają owocowy posmak o brązowej barwie. Słodkawy posmak produktów wędzonych drewnem śliwy może nie każdemu pasować, dlatego zalecamy wcześniej zrobić próbę na małej ilości mięsa. Zrębki mogą być wykorzystywane do wędzenia i grillowania ryb, drobiu,  wieprzowiny oraz kiełbas. Wędzenie: 15 – 45 ml na 1 kg mięsa. W zależności od wędzarni należy umieścić zrębki na specjalnej tacy lub wokół żarzącego się paleniska. Nie umieszczać bezpośrednio na źródle ciepła, gdyż ulegną spaleniu. Grillowanie: rozsypać warstwę zrębek o grubości 2 cm wkoło żarzącego się brykietu/węgla drzewnego. Nie umieszczać bezpośrednio na palenisku, ponieważ  ulegną spaleniu. Grill  przykryć. Czas grillowania: 10 – 30 minut w zależności od wielkości i rodzaju mięsa.Charakterystyka zrębek do wędzenia:zrębki klasy 02, czyli frakcji o grubości 1 – 3 mm,wilgotność 10% (+/- 2%),czyste i dobrze odpylone,wolne od pleśni i grzybów,dokładnie przesortowane,opakowanie zawiera 10 opakowań w folii zgrzewanej po 2 litry, co powinno wystarczyć na około 80 godzin wędzeni.Dane techniczne:wysokość x szerokość x głębokość: 27 cm x 35 cm x 25,5 cm,wymiary całkowite (wys. x szer. x gł.): 30 cm x 38 cm x 28,5 cm,waga netto: 5,4 kg,waga brutto (do wysyłki): 6 kg.Zrębki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.