Zrębki wędzarnicze, śliwa, 450 g, średnie kl8

Sortowanie:
Znaleziony: 1 ogłoszenie w kategorii Ogród Polska: Wszystkie miasta
Zrębki wędzarnicze, śliwa, 450 g, średnie KL8
Zrębki wędzarnicze, śliwa, 450 g, średnie KL8
nowe Piekary Śląskie 30+ kilka dni temu

Zrębki wędzarnicze ŚLIWA to specjalnie rozdrobnione drewno owocowe, które świetnie nadaje się do wędzenia oraz grillowania. Dym ze spalanych zrębków przenika w głąb potrawy nadając jej odpowiedni aromat i złocistobrązowy kolor. Charakterystyka produktu: pochodzą z naturalnego drewna śliwy (100% śliwa) z terenów ekologicznie czystych. Są wolne od związków impregnujących i konserwujących, nie zawierają frakcji pylących, doskonałe do wędzenia ryb, drobiu oraz mięs czerwonych, charakteryzują się optymalną zawartością wody - poniżej 11%, klasa 8 (frakcja średnia) - dzięki swojemu rozmiarowi (od 6 do 8 mm) idealnie nadają się zarówno do wędzarni małych, jak i dużych, do użycia przy grillowaniu i wędzeniu. Więcej o zrębkach dowiesz się z naszego artykułu na blogu Wybierz zrębki i rób dym! Sposób użycia: Grillowanie: Wokół żarzącego się węgla drzewnego ułożyć dwucentymetrową warstwę zrębków - nie należy umieszczać ich bezpośrednio na palenisku, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu. Grill należy przykryć pokrywą bezpośrednio po ułożeniu potraw na ruszcie. Czas grillowania - od 10 do 30 minut (w zależności od wielkości i rodzaju przyrządzanego mięsa). Wędzenie: W zależności od rodzaju wędzarni jaką dysponujemy, umieścić zrębki na tacy przeznaczonej specjalnie do tego celu lub wokół paleniska - nie należy umieszczać ich bezpośrednio na źródle ciepła, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu. Dozowanie: 20 - 40 ml/kg mięsa. Zrębki należy przechowywać w suchym, chłodnym miejscu. Dostępne w naszej ofercie zrębki wędzarnicze posiadają pozytywne opinie: Instytutu Przemysłu Mięsnego i Tłuszczowego, Państwowego Zakładu Higieny, Państwowego Instytutu Sanitarnego. wysyłka za pobraniem 16,50