Zrębki wędzarnicze czereśnia kl-02 60l grillpal

Sortowanie:
Znaleziony: 1 ogłoszenie w kategorii Ogród Polska: Wszystkie miasta
Zrębki wędzarnicze CZEREŚNIA KL-02/60L GRILLPAL
Zrębki wędzarnicze CZEREŚNIA KL-02/60L GRILLPAL
129 zł
nowe 30+ kilka dni temu

Opis ofertyOferujemy zrębki do wędzenia I jakości o granulacji KL02 (wielkość zrębek 1 – 3 mm) Czereśnia 60 Litrów. Rodzaj: 100% zrębek z drewna czereśni. Kraj pochodzenia: Polska. OPIS Zrębki wędzarnicze czereśniowe wytwarzają subtelny dym o owocowym, lekko gorzkim smaku, ale przyjemnym i interesującym zapachu. Mięso uwędzone takim dymem uzyskuje barwę czerwonego wina o owocowej nucie zapachowej. Zrębki mogą być wykorzystywane podczas wędzenia i grillowania: - ryb, - mięsa drobiowego, - czerwonego mięsa, - serów. Doskonale nadają się do wędzarni tradycyjnych z paleniskiem oraz do wędzarni elektrycznych z dymogeneratorem takich producentów jak np. Borniak lub Dymbox. Wędzenie: 15 – 45 ml zrębek na 1 kg mięsa. W zależności od rodzaju wędzarni należy umieścić zrębki na specjalnej tacy lub rozłożyć wokół żarzącego się paleniska (nie umieszczać bezpośrednio na źródle ciepła, ponieważ ulegną spaleniu). Grillowanie: rozsypać warstwę zrębek o grubości 2 cm wkoło żarzącego się brykietu lub węgla drzewnego (nie umieszczać bezpośrednio na palenisku, ponieważ ulegną spaleniu). Grill przykryć. Czas grillowania w zależności od wielkości i rodzaju przyrządzanego mięsa to 10 - 30 minut. Charakterystyka zrębek wędzarniczych: - zrębki klasy 02, czyli frakcji o grubości 1 – 3 mm, - wilgotność 10% (+/- 2%), - czyste i dobrze odpylone, - dokładnie przesortowane, - wolne od pleśni i grzybów, - opakowanie 60 litrowe powinno wystarczyć na około 240 godzin wędzenia. Dane techniczne: - Produkt-wysokość x szerokość x głębokość: 79 cm x 42 cm x 20 cm, - Wysyłka -wymiary całkowite (wys. x szer. x gł.): 83 cm x 46 cm x 24 cm, - waga netto: 15,3 kg, - waga brutto (do wysyłki): 16 kg. Zrębki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.