Zrębki wędzarnicze klon kl-04 2l grillpal

Sortowanie:
Znaleziony: 2 ogłoszenie w kategorii Ogród Polska: Wszystkie miasta
Zrębki wędzarnicze KLON KL-04/2L GRILLPAL
Zrębki wędzarnicze KLON KL-04/2L GRILLPAL
69 zł
nowe Grudziądz 30+ kilka dni temu

Zrębki do wędzenia z drzewa klon wytwarzają lekki dym oraz nadaje im słodkawy posmak i aromat. Wyroby uwędzone takim dymem nabierają złocistego koloru. Idealnie nadają się do mięsa drobiowego. Zrębki wędzarnicze mogą być wykorzystywane podczas wędzenia i grillowania: drobiu, wieprzowiny, wołowiny, ryb. Charakterystyka zrębek do wędzenia: zrębki klasy 04, czyli frakcji o grubości 3 – 5 mm, czyste i dobrze odpylone, wolne od pleśni i grzybów, dokładnie przesortowane, wygodne opakowanie zawiera 2 litry zrębek, co powinno wystarczyć na około 8 godzin wędzenia. Zrębki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Zastosowanie: Świetnie nadają się do wędzarni tradycyjnych z paleniskiem oraz do wędzarni elektrycznych z dymogeneratorem. Wędzenie: 20 – 40 ml na 1 kg mięsa. W zależności od rodzaju wędzarni zrębki umieścić na specjalnej tacy lub wokół żarzącego się paleniska – nie umieszczać bezpośrednio na źródle ciepła, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu. Grillowanie: wokół żarzącego się węgla drzewnego ułożyć 2 cm warstwę zrębek – nie umieszczać ich bezpośrednio na palenisku, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu. Grill przykryć pokrywą bezpośrednio po ułożeniu potraw na ruszcie. Grillować 10 – 30 minut w zależności od wielkości i rodzaju przyrządzanego mięsa.

Zrębki wędzarnicze KLON KL-04/2L GRILLPAL
Zrębki wędzarnicze KLON KL-04/2L GRILLPAL
11 zł
30+ kilka dni temu

Opis ofertyZrębki do wędzenia z drzewa klon wytwarzają lekki dym oraz nadaje im słodkawy posmak i aromat. Wyroby uwędzone takim dymem nabierają złocistego koloru. Idealnie nadają się do mięsa drobiowego. Zrębki wędzarnicze mogą być wykorzystywane podczas wędzenia i grillowania: drobiu, wieprzowiny, wołowiny, ryb. Charakterystyka zrębek do wędzenia: zrębki klasy 04, czyli frakcji o grubości 3 – 5 mm, czyste i dobrze odpylone, wolne od pleśni i grzybów, dokładnie przesortowane, wygodne opakowanie zawiera 2 litry zrębek, co powinno wystarczyć na około 8 godzin wędzenia. Zrębki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Zastosowanie: Świetnie nadają się do wędzarni tradycyjnych z paleniskiem oraz do wędzarni elektrycznych z dymogeneratorem. Wędzenie: 20 – 40 ml na 1 kg mięsa. W zależności od rodzaju wędzarni zrębki umieścić na specjalnej tacy lub wokół żarzącego się paleniska – nie umieszczać bezpośrednio na źródle ciepła, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu. Grillowanie: wokół żarzącego się węgla drzewnego ułożyć 2 cm warstwę zrębek – nie umieszczać ich bezpośrednio na palenisku, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu. Grill przykryć pokrywą bezpośrednio po ułożeniu potraw na ruszcie. Grillować 10 – 30 minut w zależności od wielkości i rodzaju przyrządzanego mięsa.