Zrębki wędzarnicze dąb kl-10 60l grillpal

Sortowanie:
Znaleziony: 2 ogłoszenie w kategorii Ogród Polska: Wszystkie miasta
Zrębki wędzarnicze DĄB KL-10/60L GRILLPAL
Zrębki wędzarnicze DĄB KL-10/60L GRILLPAL
78 zł
nowe 30+ kilka dni temu

Opis ofertyZrębki do wędzenia I jakości o granulacji KL10 (wielkość zrębek 8 – 12 mm) Dąb 60L GRILLPAL. Producent: GRILLPAL. Rodzaj: 100% zrębek dębowych. Kraj pochodzenia: Polska. Możliwość zakupienia: - 1 opakowanie = 2 litry, - 1 mały kartonik = 5 opakowań x 2 litry = 10 litrów, - 1 duży karton zbiorczy = 5 małych kartoników x 10 litrów = 50 litrów, - 1 paleta = 24 duże kartony zbiorcze x 50 litrów = 1 200 litrów. Zrębki wędzarnicze z drewna dębu wytwarzają delikatny dym o subtelnym zapachu, który nasyca wędzone mięso intrygującym posmakiem z wyczuwalną nutą goryczy i karmelu. Zrębki dębowe barwią wędzonki na złocistobrązowy kolor. Zrębki mają zastosowanie podczas wędzenia i grillowania: - drobiu, - wołowiny, - ryb, - serów. Doskonale nadają się do wędzarni tradycyjnych z paleniskiem oraz do wędzarni elektrycznych z dymogeneratorem takich producentów jak np. Borniak lub Dymbox. Wędzenie: 15 – 45 ml zrębek na 1 kg mięsa. W zależności od rodzaju wędzarni należy umieścić zrębki na specjalnej tacy lub rozłożyć wokół żarzącego się paleniska (nie umieszczać bezpośrednio na źródle ciepła, ponieważ ulegną spaleniu). Grillowanie: rozsypać warstwę zrębek o grubości 2 cm wkoło żarzącego się brykietu lub węgla drzewnego (nie umieszczać bezpośrednio na palenisku, ponieważ ulegną spaleniu). Grill  przykryć. Czas grillowania w zależności od wielkości i rodzaju przyrządzanego mięsa to 10 - 30 minut. Charakterystyka zrębek wędzarniczych: - zrębki klasy 10, czyli frakcji o grubości 8 – 12 mm, - wilgotność 10% (+/- 2%), - dokładnie przesortowane, - czyste i dobrze odpylone, - wolne od pleśni i grzybów, - opakowanie 60 litrowe powinno wystarczyć na około 240 godzin wędzenia. Dane techniczne: - wysokość x szerokość x głębokość: 79 cm x 42 cm x 20 cm, - waga netto: 15,3 kg. Zrębki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Zrębki wędzarnicze DĄB KL-10/60L GRILLPAL
Zrębki wędzarnicze DĄB KL-10/60L GRILLPAL
125 zł
Grudziądz 30+ kilka dni temu

Zrębki do wędzenia I jakości o granulacji KL10 (wielkość zrębek 8 – 12 mm) Dąb 60L GRILLPAL. Producent: GRILLPAL. Rodzaj: 100% zrębek dębowych. Kraj pochodzenia: Polska. Możliwość zakupienia: - 1 opakowanie = 2 litry, - 1 mały kartonik = 5 opakowań x 2 litry = 10 litrów, - 1 duży karton zbiorczy = 5 małych kartoników x 10 litrów = 50 litrów, - 1 paleta = 24 duże kartony zbiorcze x 50 litrów = 1 200 litrów. Zrębki wędzarnicze z drewna dębu wytwarzają delikatny dym o subtelnym zapachu, który nasyca wędzone mięso intrygującym posmakiem z wyczuwalną nutą goryczy i karmelu. Zrębki dębowe barwią wędzonki na złocistobrązowy kolor. Zrębki mają zastosowanie podczas wędzenia i grillowania: - drobiu, - wołowiny, - ryb, - serów. Doskonale nadają się do wędzarni tradycyjnych z paleniskiem oraz do wędzarni elektrycznych z dymogeneratorem takich producentów jak np. Borniak lub Dymbox. Wędzenie: 15 – 45 ml zrębek na 1 kg mięsa. W zależności od rodzaju wędzarni należy umieścić zrębki na specjalnej tacy lub rozłożyć wokół żarzącego się paleniska (nie umieszczać bezpośrednio na źródle ciepła, ponieważ ulegną spaleniu). Grillowanie: rozsypać warstwę zrębek o grubości 2 cm wkoło żarzącego się brykietu lub węgla drzewnego (nie umieszczać bezpośrednio na palenisku, ponieważ ulegną spaleniu). Grill  przykryć. Czas grillowania w zależności od wielkości i rodzaju przyrządzanego mięsa to 10 - 30 minut. Charakterystyka zrębek wędzarniczych: - zrębki klasy 10, czyli frakcji o grubości 8 – 12 mm, - wilgotność 10% (+/- 2%), - dokładnie przesortowane, - czyste i dobrze odpylone, - wolne od pleśni i grzybów, - opakowanie 60 litrowe powinno wystarczyć na około 240 godzin wędzenia. Dane techniczne: - wysokość x szerokość x głębokość: 79 cm x 42 cm x 20 cm, - waga netto: 15,3 kg. Zrębki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.