Drożdże gorzelnicze iferment 48 classic turbo 21%

Sortowanie:
Znaleziony: 1 ogłoszenie w kategorii Wyposażenie wnętrz Polska: Wszystkie miasta
Drożdże Gorzelnicze iFerment 48 Classic Turbo 21%
Drożdże Gorzelnicze iFerment 48 Classic Turbo 21%
nowe Zgierz 30+ kilka dni temu

Drożdże gorzelnicze iFerment 48 Classic Turbo iFerment 48 Classic turbo to specjalnie wyselekcjonowane, bardzo mocne aktywne drożdże. Alcotec 48 Classic fermentują nawet do 21% alkoholu. Drożdże typu classic są szybkie i wydajne. Zestaw zawiera dawkę enzymów ułatwiających fermentację, drożdże, pożywkę, witaminy i mikroelementy. Opakowanie wystarcza na przefermentowanie 25 litrów zacieru cukrowego. Optymalna temperatura fermentacji zależy od użytej ilości cukru, najlepiej sprawdza się temperatura pokojowa 22-27°C. Drożdże gorzelniane iFerment 48 Turbo Classic to popularne drożdże do szybkiego przerobu cukrówek: przefermentują 6 kg cukru w 2 dni do 14%, przefermentują 8-9 kg cukru w 5-10 dni do 20-21%, Skład: drożdże pożywka witaminy mikroelementy. Waga netto: 130 g Drożdże Gorzelnicze iFerment 48 Classic Turbo 21% Drożdże Gorzelnicze iFerment 48 Classic Turbo 21% EAN (GTIN) 5904463137806 Instrukcja: Rozpuścić wybraną ilość cukru w ciepłej wodzie, przelać do pojemnika fermentacyjnego Dopełnić ciepłą wodą do łącznej objętości 25 litrów Do zacieru o temperaturze 20-30°C wsypać całą zawartość torebki i dobrze wymieszać Optymalna temperatura fermentacji 22-27°C. Fermentacja przebiega burzliwie. Nie należy używać rurek fermentacyjnych ani korków, nie stosować pokryw w pojemnikach fermentacyjnych. Aby uzyskać 21% należy użyć 9 kg cukru oraz fermentować przez co najmniej 7-10 dni w temperaturze 18-24°C. Data minimalnej przydatności/nr partii, kraj pochodzenia znajdują się na opakowaniu. Drożdże należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla dzieci.