Zrębki do wędzenia
Zrębki do wędzenia, jabłoń. Zrębki do wędzenia, jabłoń. Opakowanie 1,1 kilogramów
Zrębki do wędzenia z drzewa klon wytwarzają lekki dym oraz nadaje im słodkawy posmak i aromat. Wyroby uwędzone takim dymem nabierają złocistego koloru. Idealnie nadają się do mięsa drobiowego. Zrębki wędzarnicze mogą być wykorzystywane podczas wędzenia i grillowania: drobiu, wieprzowiny, wołowiny, ryb. Charakterystyka zrębek do wędzenia: zrębki klasy 02, czyli frakcji o grubości 1 – 3 mm, czyste i dobrze odpylone, wolne od pleśni i grzybów, dokładnie przesortowane, wygodne opakowanie zawiera 2 litry zrębek, co powinno wystarczyć na około 8 godzin wędzenia. Zrębki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. W ofercie: 1 opakowanie = 2 litry, 1 kartonik mały = 5 opakowań x 2 litry = 10 litrów, 2 kartoniki małe = 10 opakowań x 2 litry = 20 litrów, 1 karton zbiorczy duży = 5 kartoników małych x 10 litrów = 50 litrów. Przy zamówieniu większej ilości ceny ustalane są indywidualnie.
Zrębki do wędzenia Orzech Amerykański Biały wytwarzają dym aromatyczny, który pozostawia bogaty posmak oraz czerwone zabarwienie. Idealnie nadają się do wędlin, mięs, drobiu. Charakterystyka zrębek do wędzenia: zrębki klasy 02, czyli frakcji o grubości 1 – 3 mm, czyste i dobrze odpylone, wolne od pleśni i grzybów, dokładnie przesortowane, wygodne opakowanie zawiera 2 litry zrębek, co powinno wystarczyć na około 8 godzin wędzenia. Zrębki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. W ofercie: 1 opakowanie = 2 litry, 1 kartonik mały = 5 opakowań x 2 litry = 10 litrów, 2 kartoniki małe = 10 opakowań x 2 litry = 20 litrów, 1 karton zbiorczy duży = 5 kartoników małych x 10 litrów = 50 litrów. Przy zamówieniu większej ilości ceny ustalane są indywidualnie.
Zrębki do wędzenia Orzech Amerykański Biały 2L wytwarzają dym aromatyczny, który pozostawia bogaty posmak oraz czerwone zabarwienie. Idealnie nadają się do wędlin, mięs, drobiu. Charakterystyka zrębek do wędzenia: zrębki klasy 02, czyli frakcji o grubości 1 – 3 mm, czyste i dobrze odpylone, wolne od pleśni i grzybów, dokładnie przesortowane, wygodne opakowanie zawiera 2 litry zrębek, co powinno wystarczyć na około 8 godzin wędzenia. Zrębki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. W ofercie: 1 opakowanie = 2 litry, 1 kartonik mały = 5 opakowań x 2 litry = 10 litrów, 2 kartoniki małe = 10 opakowań x 2 litry = 20 litrów, 1 karton zbiorczy duży = 5 kartoników małych x 10 litrów = 50 litrów. Przy zamówieniu większej ilości ceny ustalane są indywidualnie.
Zrębki do wędzenia Orzech Amerykański Biały 10x2L, wytwarzają dym aromatyczny, który pozostawia bogaty posmak oraz czerwone zabarwienie. Idealnie nadają się do wędlin, mięs, drobiu. Charakterystyka zrębek do wędzenia: zrębki klasy 02, czyli frakcji o grubości 1 – 3 mm, czyste i dobrze odpylone, wolne od pleśni i grzybów, dokładnie przesortowane, wygodne opakowanie zawiera 2 litry zrębek, co powinno wystarczyć na około 8 godzin wędzenia. Zrębki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. W ofercie: 1 opakowanie = 2 litry, 1 kartonik mały = 5 opakowań x 2 litry = 10 litrów, 2 kartoniki małe = 10 opakowań x 2 litry = 20 litrów, 1 karton zbiorczy duży = 5 kartoników małych x 10 litrów = 50 litrów. Przy zamówieniu większej ilości ceny ustalane są indywidualnie.
Zrębki do wędzenia Orzech Amerykański Biały 50 litrów wytwarzają dym aromatyczny, który pozostawia bogaty posmak oraz czerwone zabarwienie. Idealnie nadają się do wędlin, mięs, drobiu. Charakterystyka zrębek do wędzenia: zrębki klasy 02, czyli frakcji o grubości 1 – 3 mm, czyste i dobrze odpylone, wolne od pleśni i grzybów, dokładnie przesortowane, wygodne opakowanie zawiera 2 litry zrębek, co powinno wystarczyć na około 8 godzin wędzenia. Zrębki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. W ofercie: 1 opakowanie = 2 litry, 1 kartonik mały = 5 opakowań x 2 litry = 10 litrów, 2 kartoniki małe = 10 opakowań x 2 litry = 20 litrów, 1 karton zbiorczy duży = 5 kartoników małych x 10 litrów = 50 litrów. Przy zamówieniu większej ilości ceny ustalane są indywidualnie.
Zrębki do wędzenia olchowe są najbardziej popularnym i uniwersalnym drewnem. Wytwarzają delikatny dym, który nadaje uwędzonym produktom niepowtarzalny kolor od ciemnozłotego do brązowego, natomiast wyjątkowy aromat wnika głęboko w żywność. Charakterystyka zrębek do wędzenia: zrębki klasy 02, czyli frakcji o grubości 1 – 3 mm, czyste i dobrze odpylone, wolne od pleśni i grzybów, dokładnie przesortowane, wygodne opakowanie zawiera 5 opakowań w folii zgrzewanej pakowane po 2 litry, co powinno wystarczyć na około 40 godzin wędzenia. Zrębki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. W ofercie: 1 opakowanie = 2 litry, 1 kartonik mały = 5 opakowań x 2 litry = 10 litrów, 2 kartoniki małe = 10 opakowań x 2 litry = 20 litrów, 1 karton zbiorczy duży = 5 kartoników małych x 10 litrów = 50 litrów. Przy zamówieniu większej ilości ceny ustalane są indywidualnie.
Zrębki wędzarnicze olchowe są najbardziej popularnym i uniwersalnym drewnem. Wytwarzają lekki dym, który nadaje wędzonkom niepowtarzalny kolor od ciemnozłotego do brązowego, natomiast wyjątkowy aromat wnika głęboko w żywność. Charakterystyka zrębek do wędzenia: zrębki klasy 02, czyli frakcji o grubości 1 – 3 mm, wolne od pleśni i grzybów, czyste i dobrze odpylone, dokładnie przesortowane, wygodne opakowanie zawiera 10 opakowań w folii zgrzewanej pakowane po 2 litry, co powinno wystarczyć na około 80 godzin wędzenia. Zrębki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Polecamy także pozostałe zrębki wędzarnicze z naszej oferty! W ofercie: 1 opakowanie = 2 litry, 1 kartonik mały = 5 opakowań x 2 litry = 10 litrów, 2 kartoniki małe = 10 opakowań x 2 litry = 20 litrów, 1 karton zbiorczy duży = 5 kartoników małych x 10 litrów = 50 litrów. Przy zamówieniu większej ilości ceny ustalane są indywidualnie.
Zrębki wędzarnicze z drewna śliwy wytwarzają subtelny dym, który nadaje potrawom nutę słodyczy i lekki owocowy zapach, finalnie tworząc na powierzchni wędzonek połysk. Boczek, żeberka, schab czy polędwiczki uzyskają lekko owocowy posmak o brązowej barwie. Słodkawy posmak wyrobów wędzonych drewnem śliwy może nie każdemu pasować, dlatego zalecamy wcześniej zrobić próbę na małej ilości mięsa. Charakterystyka zrębek do wędzenia: zrębki klasy 02, czyli frakcji o grubości 1 - 3 mm, dokładnie przesortowane, wolne od pleśni i grzybów, czyste i dobrze odpylone, wygodne opakowanie zawiera 25 opakowań w folii zgrzewanej pakowane po 2 litry, co powinno wystarczyć na około 200 godzin wędzenia. Zrębki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Polecamy także pozostałe zrębki wędzarnicze z naszej oferty! W ofercie: 1 opakowanie = 2 litry, 1 kartonik mały = 5 opakowań x 2 litry = 10 litrów, 2 kartoniki małe = 10 opakowań x 2 litry = 20 litrów, 1 karton zbiorczy duży = 5 kartoników małych x 10 litrów = 50 litrów. Przy zamówieniu większej ilości ceny ustalane są indywidualnie.
Opis ofertyOferujemy zrębki do wędzenia I jakości o granulacji KL10 (wielkość zrębek 9 – 12 mm) Jabłoń 60 litrów- 15-17 kg. Kod produktu: 3909 Rodzaj: 100% zrębek drewna jabłoni. Kraj pochodzenia: Polska. Zrębki do wędzenia z drewna jabłoni wytwarzają delikatny dym z lekkim, owocowym, słodkim posmakiem. Szczególnie polecane do wędzenia mięsa drobiowego – dym barwi skórkę drobiu na kolor ciemnobrązowy. Charakterystyka zrębek do wędzenia: - zrębki klasy 10, czyli frakcji o grubości 8 – 12 mm, - czyste i dobrze odpylone, - wolne od pleśni i grzybów, - dokładnie przesortowane, - opakowanie 60 litrowe powinno wystarczyć na około 240 godzin wędzenia. Zrębki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Oferujemy zrębki do wędzenia I jakości o granulacji KL10 (wielkość zrębek 9 – 12 mm) Jabłoń 60 litrów- 15-17 kg. Kod produktu: 3909 Rodzaj: 100% zrębek drewna jabłoni. Kraj pochodzenia: Polska. Zrębki do wędzenia z drewna jabłoni wytwarzają delikatny dym z lekkim, owocowym, słodkim posmakiem. Szczególnie polecane do wędzenia mięsa drobiowego – dym barwi skórkę drobiu na kolor ciemnobrązowy. Charakterystyka zrębek do wędzenia: - zrębki klasy 10, czyli frakcji o grubości 8 – 12 mm, - czyste i dobrze odpylone, - wolne od pleśni i grzybów, - dokładnie przesortowane, - opakowanie 60 litrowe powinno wystarczyć na około 240 godzin wędzenia. Zrębki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zrębki wędzarnicze KLON 10L (5x2L) Borniak Kod: 3913 Zrębki do wędzenia z drzewa klon wytwarzają lekki dym oraz nadaje im słodkawy posmak i aromat. Wyroby uwędzone takim dymem nabierają złocistego koloru. Idealnie nadają się do mięsa drobiowego. Zrębki wędzarnicze mogą być wykorzystywane podczas wędzenia i grillowania: - drobiu, - wieprzowiny, - wołowiny, - ryb. W gratisie otrzymasz książkę o wędzeniu. Charakterystyka zrębek do wędzenia: - zrębki klasy 02, czyli frakcji o grubości 1 – 3 mm, - czyste i dobrze odpylone, - wolne od pleśni i grzybów, - dokładnie przesortowane, - wygodne opakowanie zawiera 2 litry zrębek, co powinno wystarczyć na około 8 godzin wędzenia. Zrębki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Dane Techniczne: - Zastosowanie: Wykorzystywane podczas wędzenia i grillowania drobiu, wieprzowiny, wołowiny, ryb. - Granulacja: klasa 02 - Wielkość zrębek: 1–3 mm - Wilgotność: 10% (+/- 2%) - Pojemność: 10 L Zrębki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zrębki do wędzenia z drewna jabłoni wytwarzają delikatny dym z lekkim, owocowym, słodkim posmakiem. Szczególnie polecane do wędzenia mięsa drobiowego – dym barwi skórkę drobiu na kolor ciemnobrązowy. Kod: 3801 Charakterystyka zrębek do wędzenia: - zrębki klasy 04, czyli frakcji o grubości 2 – 4 mm, - czyste i dobrze odpylone, - wolne od pleśni i grzybów, - dokładnie przesortowane, - opakowanie 60 litrowe powinno wystarczyć na około 240 godzin wędzenia. Zrębki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zrębki wędzarnicze buk - olcha Klasa 8 Do wędzenia tradycyjnego i z dymo generatorami oraz do grilowania Waga i Cena za 1kg OLCHA-BUK stosunek mieszanki 50/50 Zrębki są suche i jednakowej wielkości Zrębki bukowe są szeroko stosowane w procesie wędzenia ze względu na swój łagodny, delikatny smak i aromat. Drewno bukowe jest powszechnie dostępne i ma równomierne właściwości palne, co sprawia, że jest łatwe w użyciu. Zrębki bukowe są często używane do wędzenia ryb, mięsa, wędlin, serów i warzyw. Drewno olchowe nadaje z kolei wyraźny, silny dymny smak. Olcha jest popularna w tradycyjnym wędzeniu, szczególnie w regionach Europy Środkowej i Wschodniej. Zrębki olchowe są często stosowane do wędzenia ryb, boczku, szynki, kiełbasy i kiełbasy śląskiej. Zrębki te nie nadają się wędzarni BORNIAK
Oferujemy zrębki do wędzenia I jakości o granulacji KL10 (wielkość zrębek 9 – 12 mm) Olcha-Buk 60 litrów-15 kg. kod produktu: 4611 Rodzaj: 100% zrębek olchowych i bukowych. Kraj pochodzenia: Polska. Olcha i buk jest uniwersalnym drewnem. Zrębki do wędzenia olchowe oraz bukowe wytwarzają subtelny dym, który nadaje wędzonym i grillowanym wyrobom zabarwienie ciemnożółte/brązowe, a wyjątkowy aromat wnika głęboko w żywność. Charakterystyka zrębek do wędzenia: - zrębki klasy 02, czyli frakcji o grubości 8 – 12 mm, - dokładnie przesortowane, - wolne od pleśni i grzybów, - czyste i dobrze odpylone, - opakowanie 60 litrowe powinno wystarczyć na około 240 godzin wędzenia. Zrębki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Opis ofertyBuk jest uniwersalnym drewnem do wędzenia mięsa i ryb. Zapewnia wyrobom jasny, złocisty kolor. Zrębki bukowe są idealne dla osób zaczynających swoją przygodę z wędzeniem. Charakterystyka zrębek do wędzenia: zrębki klasy 02, czyli frakcji o grubości 1 – 3 mm, czyste i dobrze odpylone, dokładnie przesortowane, wolne od pleśni i grzybów, wygodne opakowanie zawiera 2 litry zrębek, co powinno wystarczyć na około 8 godzin wędzenia. Zrębki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Opis ofertyBuk jest uniwersalnym drewnem do wędzenia mięsa i ryb. Zapewnia wyrobom jasny, złocisty kolor. Zrębki bukowe są idealne dla osób zaczynających swoją przygodę z wędzeniem. Charakterystyka zrębek do wędzenia: zrębki klasy 10, czyli frakcji o grubości 9 – 12 mm, czyste i dobrze odpylone, dokładnie przesortowane, wolne od pleśni i grzybów, wygodne opakowanie zawiera 2 litry zrębek, co powinno wystarczyć na około 8 godzin wędzenia. Zrębki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Buk jest uniwersalnym drewnem do wędzenia mięsa i ryb. Zapewnia wyrobom jasny, złocisty kolor. Zrębki bukowe są idealne dla osób zaczynających swoją przygodę z wędzeniem. Charakterystyka zrębek do wędzenia: zrębki klasy 02, czyli frakcji o grubości 1 – 3 mm, czyste i dobrze odpylone, dokładnie przesortowane, wolne od pleśni i grzybów, wygodne opakowanie zawiera 2 litry zrębek, co powinno wystarczyć na około 8 godzin wędzenia. Zrębki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Oferujemy zrębki do wędzenia I jakości o granulacji KL10 (wielkość zrębek 9 – 12 mm) Olcha-Buk 60 litrów-15 kg. kod produktu: 4611 Gratis do każdego zamówienia książka o wędzeniu. Rodzaj: 100% zrębek olchowych i bukowych. Kraj pochodzenia: Polska. Olcha i buk jest uniwersalnym drewnem. Zrębki do wędzenia olchowe oraz bukowe wytwarzają subtelny dym, który nadaje wędzonym i grillowanym wyrobom zabarwienie ciemnożółte/brązowe, a wyjątkowy aromat wnika głęboko w żywność. Charakterystyka zrębek do wędzenia: - zrębki klasy 02, czyli frakcji o grubości 8 – 12 mm, - dokładnie przesortowane, - wolne od pleśni i grzybów, - czyste i dobrze odpylone, - opakowanie 60 litrowe powinno wystarczyć na około 240 godzin wędzenia. Zrębki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Oferowany produkt: Zrębki wędzarnicze KLON 2L Borniak Kod: 1653 Zrębki do wędzenia z drzewa klon wytwarzają lekki dym oraz nadaje im słodkawy posmak i aromat. Wyroby uwędzone takim dymem nabierają złocistego koloru. Idealnie nadają się do mięsa drobiowego. Zrębki wędzarnicze mogą być wykorzystywane podczas wędzenia i grillowania: - drobiu, - wieprzowiny, - wołowiny, - ryb. Charakterystyka zrębek do wędzenia: - zrębki klasy 02, czyli frakcji o grubości 1 – 3 mm, - czyste i dobrze odpylone, - wolne od pleśni i grzybów, - dokładnie przesortowane, - wygodne opakowanie zawiera 2 litry zrębek, co powinno wystarczyć na około 8 godzin wędzenia. Zrębki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. W ofercie: - 1 opakowanie = 2 litry, - 1 kartonik mały = 5 opakowań x 2 litry = 10 litrów, - 2 kartoniki małe = 10 opakowań x 2 litry = 20 litrów, - 1 karton zbiorczy duży = 5 kartoników małych x 10 litrów = 50 litrów. Przy zamówieniu większej ilości ceny ustalane są indywidualnie. Dane Techniczne: - Zastosowanie: Wykorzystywane podczas wędzenia i grillowania drobiu, wieprzowiny, wołowiny, ryb. - Granulacja: klasa 02 - Wielkość zrębek: 1–3 mm - Wilgotność: 10% (+/- 2%) - Pojemność: 50 L Zrębki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Opis ofertyRodzaj: 100% zrębek olchowych. Kraj pochodzenia: Polska. Olcha jest uniwersalnym drewnem. Zrębki do wędzenia olchowe wytwarzają subtelny dym, który nadaje wędzonym i grillowanym wyrobom zabarwienie ciemnożółte/brązowe, a wyjątkowy aromat wnika głęboko w żywność. Charakterystyka zrębek do wędzenia: - zrębki klasy 10, czyli frakcji o grubości 8 – 10 mm, - dokładnie przesortowane, - wolne od pleśni i grzybów, - czyste i dobrze odpylone, - opakowanie 60 litrowe powinno wystarczyć na około 240 godzin wędzenia. Zrębki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Rodzaj: 100% zrębek olchowych. Kraj pochodzenia: Polska. Olcha jest uniwersalnym drewnem. Zrębki do wędzenia olchowe wytwarzają subtelny dym, który nadaje wędzonym i grillowanym wyrobom zabarwienie ciemnożółte/brązowe, a wyjątkowy aromat wnika głęboko w żywność. Charakterystyka zrębek do wędzenia: - zrębki klasy 10, czyli frakcji o grubości 8 – 10 mm, - dokładnie przesortowane, - wolne od pleśni i grzybów, - czyste i dobrze odpylone, - opakowanie 60 litrowe powinno wystarczyć na około 240 godzin wędzenia. Zrębki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Oferujemy zrębki do wędzenia I jakości o granulacji KL10 (wielkość zrębek 6 – 12 mm) Buk 60 litrów - 15 kg. Rodzaj: 100% zrębek z drewna buka. Kraj pochodzenia: Polska. Zrębki bukowe są uniwersalnym drewnem do wędzenia mięsa i ryb. Zapewniają wyrobom jasny, złocisty kolor. Zrębki z drewna bukowego są idealne dla osób zaczynających swoją przygodę z wędzeniem. Charakterystyka zrębek do wędzenia: - zrębki klasy 02, czyli frakcji o grubości 8 – 12 mm, - czyste i dobrze odpylone, - wolne od pleśni i grzybów, - dokładnie przesortowane, - opakowanie 60 litrowe powinno wystarczyć na około 240 godzin wędzenia. Dane techniczne: - Produkt-wysokość x szerokość x głębokość: 79 cm x 42 cm x 20 cm, - Wysyłka -wymiary całkowite (wys. x szer. x gł.): 83 cm x 46 cm x 24 cm, - waga netto: 15,3 kg, - waga brutto (do wysyłki): 16 kg. Zrębki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Opis ofertyOferujemy zrębki do wędzenia I jakości o granulacji KL04 (wielkość zrębek 2 – 5 mm) Buk 60 litrów- 15 kg. Rodzaj: 100% zrębek z drewna buka. Kraj pochodzenia: Polska. Zrębki bukowe są uniwersalnym drewnem do wędzenia mięsa i ryb. Zapewniają wyrobom jasny, złocisty kolor. Zrębki z drewna bukowego są idealne dla osób zaczynających swoją przygodę z wędzeniem. Charakterystyka zrębek do wędzenia: - zrębki klasy 02, czyli frakcji o grubości 3 – 6 mm, - czyste i dobrze odpylone, - wolne od pleśni i grzybów, - dokładnie przesortowane, - opakowanie 60 litrowe powinno wystarczyć na około 240 godzin wędzenia. Dane techniczne: - Produkt-wysokość x szerokość x głębokość: 79 cm x 42 cm x 20 cm, - Wysyłka -wymiary całkowite (wys. x szer. x gł.): 83 cm x 46 cm x 24 cm, - waga netto: 15,3 kg, - waga brutto (do wysyłki): 16 kg. Zrębki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Opis ofertyOferujemy zrębki do wędzenia I jakości o granulacji KL10 (wielkość zrębek 6 – 12 mm) Buk 60 litrów - 15 kg. Rodzaj: 100% zrębek z drewna buka. Kraj pochodzenia: Polska. Zrębki bukowe są uniwersalnym drewnem do wędzenia mięsa i ryb. Zapewniają wyrobom jasny, złocisty kolor. Zrębki z drewna bukowego są idealne dla osób zaczynających swoją przygodę z wędzeniem. Charakterystyka zrębek do wędzenia: - zrębki klasy 02, czyli frakcji o grubości 8 – 12 mm, - czyste i dobrze odpylone, - wolne od pleśni i grzybów, - dokładnie przesortowane, - opakowanie 60 litrowe powinno wystarczyć na około 240 godzin wędzenia. Dane techniczne: - Produkt-wysokość x szerokość x głębokość: 79 cm x 42 cm x 20 cm, - Wysyłka -wymiary całkowite (wys. x szer. x gł.): 83 cm x 46 cm x 24 cm, - waga netto: 15,3 kg, - waga brutto (do wysyłki): 16 kg. Zrębki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Oferujemy zrębki do wędzenia I jakości o granulacji KL04 (wielkość zrębek 2 – 5 mm) Buk 60 litrów- 15 kg. Gratis książka o wędzeniu do każdego zamówienia. Rodzaj: 100% zrębek z drewna buka. Kraj pochodzenia: Polska. Zrębki bukowe są uniwersalnym drewnem do wędzenia mięsa i ryb. Zapewniają wyrobom jasny, złocisty kolor. Zrębki z drewna bukowego są idealne dla osób zaczynających swoją przygodę z wędzeniem. Charakterystyka zrębek do wędzenia: - zrębki klasy 02, czyli frakcji o grubości 3 – 6 mm, - czyste i dobrze odpylone, - wolne od pleśni i grzybów, - dokładnie przesortowane, - opakowanie 60 litrowe powinno wystarczyć na około 240 godzin wędzenia. Dane techniczne: - Produkt-wysokość x szerokość x głębokość: 79 cm x 42 cm x 20 cm, - Wysyłka -wymiary całkowite (wys. x szer. x gł.): 83 cm x 46 cm x 24 cm, - waga netto: 15,3 kg, - waga brutto (do wysyłki): 16 kg. Zrębki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Oferujemy zrębki do wędzenia I jakości o granulacji KL10 (wielkość zrębek 6 – 12 mm) Buk 60 litrów- 15 kg. Gratis książka o wędzeniu do każdego zamówienia. Rodzaj: 100% zrębek z drewna buka. Kraj pochodzenia: Polska. Zrębki bukowe są uniwersalnym drewnem do wędzenia mięsa i ryb. Zapewniają wyrobom jasny, złocisty kolor. Zrębki z drewna bukowego są idealne dla osób zaczynających swoją przygodę z wędzeniem. Charakterystyka zrębek do wędzenia: - zrębki klasy 02, czyli frakcji o grubości 8 – 12 mm, - czyste i dobrze odpylone, - wolne od pleśni i grzybów, - dokładnie przesortowane, - opakowanie 60 litrowe powinno wystarczyć na około 240 godzin wędzenia. Dane techniczne: - Produkt-wysokość x szerokość x głębokość: 79 cm x 42 cm x 20 cm, - Wysyłka -wymiary całkowite (wys. x szer. x gł.): 83 cm x 46 cm x 24 cm, - waga netto: 15,3 kg, - waga brutto (do wysyłki): 16 kg. Zrębki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Opis ofertyZrębki do wędzenia z drewna jabłoni wytwarzają delikatny dym z lekkim, owocowym, słodkim posmakiem. Szczególnie polecane do wędzenia mięsa drobiowego – dym barwi skórkę drobiu na kolor ciemnobrązowy. Kod: 3801 Charakterystyka zrębek do wędzenia: - zrębki klasy 04, czyli frakcji o grubości 2 – 4 mm, - czyste i dobrze odpylone, - wolne od pleśni i grzybów, - dokładnie przesortowane, - opakowanie 60 litrowe powinno wystarczyć na około 240 godzin wędzenia. Zrębki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zrębki drewno do wędzenia wiśnia zrębki i inne kawałki cena za m2 250zl zrębki 150zł za baga możliwość dostawy możliwość wysyłki cena za karton 60zl
Naturalne zrębki do wędzenia olchowo-bukowe pochodzą w 70% z drewna olchy oraz w 30% z drewna bukowego, z terenów ekologicznie czystych. Wytwarzają subtelny dym, który nadaje wędzonym wyrobom wyjątkowy smak i aromat. Dym barwi wędzonki na piękny, złocistobrązowy kolor. Charakterystyka zrębek do wędzenia: zrębki klasy 10, czyli frakcji o grubości 9 – 12 mm, nie zawierają frakcji pylących, wolne od związków konserwujących, wolne od związków impregnujących, opakowanie powinno wystarczyć na około 8 godzin wędzenia. Zrębki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Zrębki mogą być wykorzystywane do wędzenia i grillowania baraniny, wołowiny oraz wieprzowiny. Przed użyciem zrębki chwilę moczyć w wodzie, piwie lub winie. Zrębki mają zastosowanie w wędzarniach z automatycznym-ślimakowym podajnikiem. Najwyższa jakość zrębek umożliwia sprawny proces wędzenia, wykluczając możliwość zapchania się podajnika. Wędzenie: 20 – 40 ml na 1 kg mięsa. W zależności od rodzaju wędzarni zrębki umieścić na specjalnej tacy lub wokół żarzącego się paleniska – nie umieszczać bezpośrednio na źródle ciepła, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu. Grillowanie: wokół żarzącego się węgla drzewnego ułożyć 2 cm warstwę zrębek – nie umieszczać ich bezpośrednio na palenisku, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu. Grill przykryć pokrywą bezpośrednio po ułożeniu potraw na ruszcie. Grillować 10 – 30 minut w zależności od wielkości i rodzaju przyrządzanego mięsa.
Opis ofertyNaturalne zrębki do wędzenia olchowo-bukowe pochodzą w 70% z drewna olchy oraz w 30% z drewna bukowego, z terenów ekologicznie czystych. Wytwarzają subtelny dym, który nadaje wędzonym wyrobom wyjątkowy smak i aromat. Dym barwi wędzonki na piękny, złocistobrązowy kolor. Charakterystyka zrębek do wędzenia: zrębki klasy 10, czyli frakcji o grubości 9 – 12 mm, nie zawierają frakcji pylących, wolne od związków konserwujących, wolne od związków impregnujących, opakowanie powinno wystarczyć na około 8 godzin wędzenia. Zrębki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Zrębki mogą być wykorzystywane do wędzenia i grillowania baraniny, wołowiny oraz wieprzowiny. Przed użyciem zrębki chwilę moczyć w wodzie, piwie lub winie. Zrębki mają zastosowanie w wędzarniach z automatycznym-ślimakowym podajnikiem. Najwyższa jakość zrębek umożliwia sprawny proces wędzenia, wykluczając możliwość zapchania się podajnika. Wędzenie: 20 – 40 ml na 1 kg mięsa. W zależności od rodzaju wędzarni zrębki umieścić na specjalnej tacy lub wokół żarzącego się paleniska – nie umieszczać bezpośrednio na źródle ciepła, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu. Grillowanie: wokół żarzącego się węgla drzewnego ułożyć 2 cm warstwę zrębek – nie umieszczać ich bezpośrednio na palenisku, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu. Grill przykryć pokrywą bezpośrednio po ułożeniu potraw na ruszcie. Grillować 10 – 30 minut w zależności od wielkości i rodzaju przyrządzanego mięsa.
Naturalne zrębki do wędzenia olchowo-bukowe pochodzą w 70% z drewna olchy oraz w 30% z drewna bukowego, z terenów ekologicznie czystych. Wytwarzają subtelny dym, który nadaje wędzonym wyrobom wyjątkowy smak i aromat. Dym barwi wędzonki na piękny, złocistobrązowy kolor. Charakterystyka zrębek do wędzenia: zrębki klasy 10, czyli frakcji o grubości 9 – 12 mm, nie zawierają frakcji pylących, wolne od związków konserwujących, wolne od związków impregnujących, opakowanie powinno wystarczyć na około 8 godzin wędzenia. Zrębki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Zrębki mogą być wykorzystywane do wędzenia i grillowania baraniny, wołowiny oraz wieprzowiny. Przed użyciem zrębki chwilę moczyć w wodzie, piwie lub winie. Zrębki mają zastosowanie w wędzarniach z automatycznym-ślimakowym podajnikiem. Najwyższa jakość zrębek umożliwia sprawny proces wędzenia, wykluczając możliwość zapchania się podajnika. Wędzenie: 20 – 40 ml na 1 kg mięsa. W zależności od rodzaju wędzarni zrębki umieścić na specjalnej tacy lub wokół żarzącego się paleniska – nie umieszczać bezpośrednio na źródle ciepła, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu. Grillowanie: wokół żarzącego się węgla drzewnego ułożyć 2 cm warstwę zrębek – nie umieszczać ich bezpośrednio na palenisku, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu. Grill przykryć pokrywą bezpośrednio po ułożeniu potraw na ruszcie. Grillować 10 – 30 minut w zależności od wielkości i rodzaju przyrządzanego mięsa. Przy zamówieniu większej ilości ceny ustalane są indywidualnie.
Zrębki do wędzenia z drewna jabłoni wytwarzają dym z lekkim, owocowym, słodkim posmakiem. Szczególnie polecane do wędzenia mięsa drobiowego – dym barwi skórkę drobiu na kolor ciemnobrązowy. Charakterystyka zrębek do wędzenia: zrębki klasy 02, czyli frakcji o grubości 1 – 3 mm, dokładnie przesortowane, czyste i dobrze odpylone, wolne od pleśni i grzybów, wygodne opakowanie zawiera 2 litry zrębek, co powinno wystarczyć na około 8 godzin wędzenia. Zrębki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Zastosowanie: Zrębki mają zastosowanie podczas wędzenia i grillowania ryb, drobiu i czerwonego mięsa. Świetnie nadają się do wędzarni tradycyjnych z paleniskiem oraz do wędzarni elektrycznych z dymogeneratorem m.in. Borniak, Dymbox. Wędzenie: 15 – 45 ml zrębek na 1 kg mięsa. W zależności od rodzaju wędzarni umieścić zrębki na specjalnej tacy lub rozłożyć wokół żarzącego się paleniska – nie umieszczać bezpośrednio na źródle ciepła, ponieważ ulegną spaleniu. Grillowanie: rozsypać warstwę grubości 2 cm wkoło żarzącego się brykietu/węgla drzewnego – nie umieszczać bezpośrednio na palenisku, ponieważ ulegną spaleniu. Grill przykryć. Czas grillowania: od 10 do 30 minut (w zależności od wielkości i rodzaju przyrządzanego mięsa).
Zrębki do wędzenia z drewna jabłoni wytwarzają dym z lekkim, owocowym, słodkim posmakiem. Szczególnie polecane do wędzenia mięsa drobiowego – dym barwi skórkę drobiu na kolor ciemnobrązowy. Charakterystyka zrębek do wędzenia: zrębki klasy 02, czyli frakcji o grubości 1 – 3 mm, dokładnie przesortowane, czyste i dobrze odpylone, wolne od pleśni i grzybów, wygodne opakowanie zawiera 2 litry zrębek, co powinno wystarczyć na około 8 godzin wędzenia. Zrębki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Zastosowanie: Zrębki mają zastosowanie podczas wędzenia i grillowania ryb, drobiu i czerwonego mięsa. Świetnie nadają się do wędzarni tradycyjnych z paleniskiem oraz do wędzarni elektrycznych z dymogeneratorem m.in. Borniak, Dymbox. Wędzenie: 15 – 45 ml zrębek na 1 kg mięsa. W zależności od rodzaju wędzarni umieścić zrębki na specjalnej tacy lub rozłożyć wokół żarzącego się paleniska – nie umieszczać bezpośrednio na źródle ciepła, ponieważ ulegną spaleniu. Grillowanie: rozsypać warstwę grubości 2 cm wkoło żarzącego się brykietu/węgla drzewnego – nie umieszczać bezpośrednio na palenisku, ponieważ ulegną spaleniu. Grill przykryć. Czas grillowania: od 10 do 30 minut (w zależności od wielkości i rodzaju przyrządzanego mięsa). Przy zamówieniu większej ilości ceny ustalane są indywidualnie.
Opis ofertyZrębki do wędzenia z drewna jabłoni wytwarzają dym z lekkim, owocowym, słodkim posmakiem. Szczególnie polecane do wędzenia mięsa drobiowego – dym barwi skórkę drobiu na kolor ciemnobrązowy. Charakterystyka zrębek do wędzenia: zrębki klasy 02, czyli frakcji o grubości 1 – 3 mm, dokładnie przesortowane, czyste i dobrze odpylone, wolne od pleśni i grzybów, wygodne opakowanie zawiera 2 litry zrębek, co powinno wystarczyć na około 8 godzin wędzenia. Zrębki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Zastosowanie: Zrębki mają zastosowanie podczas wędzenia i grillowania ryb, drobiu i czerwonego mięsa. Świetnie nadają się do wędzarni tradycyjnych z paleniskiem oraz do wędzarni elektrycznych z dymogeneratorem m.in. Borniak, Dymbox. Wędzenie: 15 – 45 ml zrębek na 1 kg mięsa. W zależności od rodzaju wędzarni umieścić zrębki na specjalnej tacy lub rozłożyć wokół żarzącego się paleniska – nie umieszczać bezpośrednio na źródle ciepła, ponieważ ulegną spaleniu. Grillowanie: rozsypać warstwę grubości 2 cm wkoło żarzącego się brykietu/węgla drzewnego – nie umieszczać bezpośrednio na palenisku, ponieważ ulegną spaleniu. Grill przykryć. Czas grillowania: od 10 do 30 minut (w zależności od wielkości i rodzaju przyrządzanego mięsa).
Opis ofertyZrębki do wędzenia z drewna jabłoni wytwarzają dym z lekkim, owocowym, słodkim posmakiem. Szczególnie polecane do wędzenia mięsa drobiowego – dym barwi skórkę drobiu na kolor ciemnobrązowy. Charakterystyka zrębek do wędzenia: zrębki klasy 08, czyli frakcji o grubości 6 – 8 mm, dokładnie przesortowane, czyste i dobrze odpylone, wolne od pleśni i grzybów, wygodne opakowanie zawiera 2 litry zrębek, co powinno wystarczyć na około 8 godzin wędzenia. Zrębki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Zastosowanie: Zrębki mają zastosowanie podczas wędzenia i grillowania ryb, drobiu i czerwonego mięsa. Świetnie nadają się do wędzarni tradycyjnych z paleniskiem oraz do wędzarni elektrycznych z dymogeneratorem m.in. Borniak, Dymbox. Wędzenie: 15 – 45 ml zrębek na 1 kg mięsa. W zależności od rodzaju wędzarni umieścić zrębki na specjalnej tacy lub rozłożyć wokół żarzącego się paleniska – nie umieszczać bezpośrednio na źródle ciepła, ponieważ ulegną spaleniu. Grillowanie: rozsypać warstwę grubości 2 cm wkoło żarzącego się brykietu/węgla drzewnego – nie umieszczać bezpośrednio na palenisku, ponieważ ulegną spaleniu. Grill przykryć. Czas grillowania: od 10 do 30 minut (w zależności od wielkości i rodzaju przyrządzanego mięsa).
Zrębki do wędzenia z drzewa klon wytwarzają lekki dym oraz nadaje im słodkawy posmak i aromat. Wyroby uwędzone takim dymem nabierają złocistego koloru. Idealnie nadają się do mięsa drobiowego. Zrębki wędzarnicze mogą być wykorzystywane podczas wędzenia i grillowania: drobiu, wieprzowiny, wołowiny, ryb. Charakterystyka zrębek do wędzenia: zrębki klasy 02, czyli frakcji o grubości 1 – 3 mm, czyste i dobrze odpylone, wolne od pleśni i grzybów, dokładnie przesortowane, wygodne opakowanie zawiera 2 litry zrębek, co powinno wystarczyć na około 8 godzin wędzenia. Zrębki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Zastosowanie: Świetnie nadają się do wędzarni tradycyjnych z paleniskiem oraz do wędzarni elektrycznych z dymogeneratorem. Wędzenie: 20 – 40 ml na 1 kg mięsa. W zależności od rodzaju wędzarni zrębki umieścić na specjalnej tacy lub wokół żarzącego się paleniska – nie umieszczać bezpośrednio na źródle ciepła, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu. Grillowanie: wokół żarzącego się węgla drzewnego ułożyć 2 cm warstwę zrębek – nie umieszczać ich bezpośrednio na palenisku, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu. Grill przykryć pokrywą bezpośrednio po ułożeniu potraw na ruszcie. Grillować 10 – 30 minut w zależności od wielkości i rodzaju przyrządzanego mięsa.
Zrębki do wędzenia z drzewa klon wytwarzają lekki dym oraz nadaje im słodkawy posmak i aromat. Wyroby uwędzone takim dymem nabierają złocistego koloru. Idealnie nadają się do mięsa drobiowego. Zrębki wędzarnicze mogą być wykorzystywane podczas wędzenia i grillowania: drobiu, wieprzowiny, wołowiny, ryb. Charakterystyka zrębek do wędzenia: zrębki klasy 04, czyli frakcji o grubości 3 – 5 mm, czyste i dobrze odpylone, wolne od pleśni i grzybów, dokładnie przesortowane, wygodne opakowanie zawiera 2 litry zrębek, co powinno wystarczyć na około 8 godzin wędzenia. Zrębki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Zastosowanie: Świetnie nadają się do wędzarni tradycyjnych z paleniskiem oraz do wędzarni elektrycznych z dymogeneratorem. Wędzenie: 20 – 40 ml na 1 kg mięsa. W zależności od rodzaju wędzarni zrębki umieścić na specjalnej tacy lub wokół żarzącego się paleniska – nie umieszczać bezpośrednio na źródle ciepła, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu. Grillowanie: wokół żarzącego się węgla drzewnego ułożyć 2 cm warstwę zrębek – nie umieszczać ich bezpośrednio na palenisku, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu. Grill przykryć pokrywą bezpośrednio po ułożeniu potraw na ruszcie. Grillować 10 – 30 minut w zależności od wielkości i rodzaju przyrządzanego mięsa.
Zrębki do wędzenia dębowe wytwarzają lekki dym o delikatnym zapachu, który nasyca wędzone wyroby intrygującym posmakiem z wyczuwalną nutą goryczki i karmelu. Zrębki z drewna dębowego barwią wędzonki na kolor brązowy. Charakterystyka zrębek do wędzenia: zrębki klasy 02, czyli frakcji o grubości 1 - 3 mm, czyste i dobrze odpylone, wolne od pleśni i grzybów, dokładnie przesortowane, wygodne opakowanie zawiera 25 opakowań w folii zgrzewanej pakowane po 2 litry, co powinno wystarczyć na około 200 godzin wędzenia. Zrębki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Polecamy także pozostałe zrębki wędzarnicze z naszej oferty! W ofercie: 1 opakowanie = 2 litry, 1 kartonik mały = 5 opakowań x 2 litry = 10 litrów, 2 kartoniki małe = 10 opakowań x 2 litry = 20 litrów, 1 karton zbiorczy duży = 5 kartoników małych x 10 litrów = 50 litrów. Przy zamówieniu większej ilości ceny ustalane są indywidualnie.
Zrębki wędzarnicze KLON 20L (10x2L) Borniak Zrębki do wędzenia z drzewa klon wytwarzają lekki dym oraz nadaje im słodkawy posmak i aromat. Wyroby uwędzone takim dymem nabierają złocistego koloru. Idealnie nadają się do mięsa drobiowego. Zrębki wędzarnicze mogą być wykorzystywane podczas wędzenia i grillowania: - drobiu, - wieprzowiny, - wołowiny, - ryb. W gratisie otrzymasz książkę o wędzeniu. Charakterystyka zrębek do wędzenia: - zrębki klasy 02, czyli frakcji o grubości 1 – 3 mm, - czyste i dobrze odpylone, - wolne od pleśni i grzybów, - dokładnie przesortowane, - wygodne opakowanie zawiera 2 litry zrębek, co powinno wystarczyć na około 8 godzin wędzenia. Zrębki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Dane Techniczne: - Zastosowanie: Wykorzystywane podczas wędzenia i grillowania drobiu, wieprzowiny, wołowiny, ryb. - Granulacja: klasa 02 - Wielkość zrębek: 1–3 mm - Wilgotność: 10% (+/- 2%) - Pojemność: 20 L W ofercie: - 1 opakowanie = 2 litry, - 1 kartonik mały = 5 opakowań x 2 litry = 10 litrów, - 2 kartoniki małe = 10 opakowań x 2 litry = 20 litrów, - 1 karton zbiorczy duży = 5 kartoników małych x 10 litrów = 50 litrów. Okres oczekiwania na towar w skrajnych przypadkach do 3 dni. Przesyłka kurierska: - koszt dostawy 12,99 zł - koszt dostawy (pobranie) 19,99 zł Zakup wielopozycyjny towarów różnych oraz w ilościach hurtowych jest ustalany indywidualnie. Przed dokonaniem zakupów prosimy o kontakt telefoniczny w celu potwierdzenia zamówienia, dostępności produktu oraz terminu dostawy. Dziękujemy.
Opis ofertyOferujemy zrębki do wędzenia I jakości o granulacji KL08 (wielkość zrębek 6 – 8 mm) Olcha-buk 60 litrów- 15 kg. Rodzaj: 100% zrębek z drewna olchy i buka. Kraj pochodzenia: Polska. Zrębki wędzarnicze olchowo-bukowe to 70% drewna olchowego i 30% drewna bukowego. Zrębki wytwarzają lekki dym nadający wędzonym wyrobom niepowtarzalny smak i aromat. Dym barwi wędzonki na złocistobrązowy kolor. Charakterystyka zrębek do wędzenia: - zrębki klasy 08, czyli frakcji o grubości 6 – 8 mm, - dokładnie przesortowane, - czyste i dobrze odpylone, - wolne od pleśni i grzybów, - opakowanie 60 litrowe powinno wystarczyć na około 240 godzin wędzenia. Dane techniczne: - Produkt-wysokość x szerokość x głębokość: 79 cm x 42 cm x 20 cm, - Wysyłka -wymiary całkowite (wys. x szer. x gł.): 83 cm x 46 cm x 24 cm, - waga netto: 15,3 kg, - waga brutto (do wysyłki): 16 kg. Zrębki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Oferujemy zrębki do wędzenia I jakości o granulacji KL08 (wielkość zrębek 6 – 8 mm) Olcha-buk 60 litrów- 15 kg. Rodzaj: 100% zrębek z drewna olchy i buka. Kraj pochodzenia: Polska. Zrębki wędzarnicze olchowo-bukowe to 70% drewna olchowego i 30% drewna bukowego. Zrębki wytwarzają lekki dym nadający wędzonym wyrobom niepowtarzalny smak i aromat. Dym barwi wędzonki na złocistobrązowy kolor. Charakterystyka zrębek do wędzenia: - zrębki klasy 08, czyli frakcji o grubości 6 – 8 mm, - dokładnie przesortowane, - czyste i dobrze odpylone, - wolne od pleśni i grzybów, - opakowanie 60 litrowe powinno wystarczyć na około 240 godzin wędzenia. Dane techniczne: - Produkt-wysokość x szerokość x głębokość: 79 cm x 42 cm x 20 cm, - Wysyłka -wymiary całkowite (wys. x szer. x gł.): 83 cm x 46 cm x 24 cm, - waga netto: 15,3 kg, - waga brutto (do wysyłki): 16 kg. Zrębki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zrębki do wędzenia z drewna dębowego wytwarzają lekki dym o delikatnym zapachu, który nasyca wędzone mięso intrygującym posmakiem z wyczuwalną nutą goryczki i karmelu. Zrębki dębowe barwią wyroby na brązowo. Charakterystyka zrębek do wędzenia: zrębki klasy 02, czyli frakcji o grubości 1 – 3 mm, czyste i dobrze odpylone, wolne od pleśni i grzybów, dokładnie przesortowane, wygodne opakowanie zawiera 5 opakowań w folii zgrzewanej pakowane po 2 litry, co powinno wystarczyć na około 40 godzin wędzenia. Zrębki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. W ofercie: 1 opakowanie = 2 litry, 1 kartonik mały = 5 opakowań x 2 litry = 10 litrów, 2 kartoniki małe = 10 opakowań x 2 litry = 20 litrów, 1 karton zbiorczy duży = 5 kartoników małych x 10 litrów = 50 litrów. Przy zamówieniu większej ilości ceny ustalane są indywidualnie.
Zrębki z drewna brzozowego wytwarzają dym o subtelnym zapachu, który nadaje wędzonym produktom piękny, złocisty kolor. Charakterystyka zrębek do wędzenia: zrębki klasy 02, czyli frakcji o grubości 1 – 3 mm, wolne od pleśni i grzybów, dokładnie przesortowane, czyste i dobrze odpylone, wygodne opakowanie zawiera 2 litry zrębek, co powinno wystarczyć na około 8 godzin wędzenia. Zrębki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Zrębki mogą być wykorzystywane podczas wędzenia i grillowania wszystkich rodzajów mięs i ryb. Świetnie nadają się do wędzarni tradycyjnych z paleniskiem oraz do wędzarni elektrycznych z dymogeneratorem m.in. Wędzenie: 15 – 45 ml zrębek na 1 kg mięsa. W zależności od rodzaju wędzarni umieścić zrębki na specjalnej tacy lub rozłożyć wokół żarzącego się paleniska – nie umieszczać bezpośrednio na źródle ciepła, ponieważ ulegną spaleniu. Grillowanie: rozsypać warstwę grubości 2 cm wkoło żarzącego się brykietu/węgla drzewnego – nie umieszczać bezpośrednio na palenisku, ponieważ ulegną spaleniu. Grill przykryć. Czas grillowania: od 10 do 30 minut (w zależności od wielkości i rodzaju przyrządzanego mięsa).
Zrębki wędzarnicze z drewna dębu wytwarzają łagodny dym o subtelnym zapachu, który nasyca wędzone mięso intrygującym posmakiem z wyczuwalną nutą goryczy i karmelu. Zrębki dębowe barwią wyroby na złocistobrązowy kolor. Charakterystyka zrębek do wędzenia: zrębki klasy 02, czyli frakcji o grubości 1 – 3 mm, czyste i dobrze odpylone, dokładnie przesortowane, wolne od pleśni i grzybów, wygodne opakowanie zawiera 2 litry zrębek, co powinno wystarczyć na około 8 godzin wędzenia. Zrębki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Zastosowanie: Zrębki mają zastosowanie podczas wędzenia i grillowania ryb, drobiu i czerwonego mięsa. Świetnie nadają się do wędzarni tradycyjnych z paleniskiem oraz do wędzarni elektrycznych z dymogeneratorem m.in. Borniak, Dymbox. Wędzenie: 15 – 45 ml zrębek na 1 kg mięsa. W zależności od rodzaju wędzarni umieścić zrębki na specjalnej tacy lub rozłożyć wokół żarzącego się paleniska – nie umieszczać bezpośrednio na źródle ciepła, ponieważ ulegną spaleniu. Grillowanie: rozsypać warstwę grubości 2 cm wkoło żarzącego się brykietu/węgla drzewnego – nie umieszczać bezpośrednio na palenisku, ponieważ ulegną spaleniu. Grill przykryć. Czas grillowania: od 10 do 30 minut (w zależności od wielkości i rodzaju przyrządzanego mięsa).
Opis ofertyOferujemy zrębki do wędzenia I jakości o granulacji KL02 (wielkość zrębek 1 – 3 mm) Olcha-Buk 60 litrów - 15 kg. Rodzaj: 100% zrębek z drewna olchy i buka. Kraj pochodzenia: Polska. Naturalne zrębki wędzarnicze olchowo-bukowe to mieszanka składająca się w 70% z drewna olchowego i w 30% z drewna bukowego. Zrębki wytwarzają delikatny dym nadający wędzonkom niepowtarzalny smak i aromat. Dym barwi wędzone wyroby na złocistobrązowy kolor. Charakterystyka zrębek do wędzenia: - zrębki klasy 02, czyli frakcji o grubości 1 – 3 mm, - dokładnie przesortowane, - wolne od pleśni i grzybów, - czyste i dobrze odpylone, - opakowanie 60 litrowe powinno wystarczyć na około 240 godzin wędzenia. Dane techniczne: - Produkt-wysokość x szerokość x głębokość: 79 cm x 42 cm x 20 cm, - Wysyłka -wymiary całkowite (wys. x szer. x gł.): 83 cm x 46 cm x 24 cm, - waga netto: 15,3 kg, - waga brutto (do wysyłki): 16 kg. Zrębki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Opis ofertyRodzaj: 100% zrębek z drewna olchy. Kraj pochodzenia: Polska. Uniwersalne zrębki do wędzenia z drewna olchy wytwarzają delikatny dym, który nadaje wędzonym i grillowanym produktom ciemnożółtą/brązową barwę oraz wyjątkowy aromat. Charakterystyka zrębek do wędzenia: - zrębki klasy 08, czyli frakcji o grubości 6 – 8 mm, - dokładnie przesortowane, - wolne od pleśni i grzybów, - czyste i dobrze odpylone, - opakowanie 60 litrowe powinno wystarczyć na około 240 godzin wędzenia. Dane techniczne: - Produkt-wysokość x szerokość x głębokość: 79 cm x 42 cm x 20 cm, - Wysyłka -wymiary całkowite (wys. x szer. x gł.): 83 cm x 46 cm x 24 cm, - waga netto: 15,3 kg, - waga brutto (do wysyłki): 16 kg. Zrębki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Rodzaj: 100% zrębek z drewna olchy. Kraj pochodzenia: Polska. Uniwersalne zrębki do wędzenia z drewna olchy wytwarzają delikatny dym, który nadaje wędzonym i grillowanym produktom ciemnożółtą/brązową barwę oraz wyjątkowy aromat. Charakterystyka zrębek do wędzenia: - zrębki klasy 08, czyli frakcji o grubości 6 – 8 mm, - dokładnie przesortowane, - wolne od pleśni i grzybów, - czyste i dobrze odpylone, - opakowanie 60 litrowe powinno wystarczyć na około 240 godzin wędzenia. Dane techniczne: - Produkt-wysokość x szerokość x głębokość: 79 cm x 42 cm x 20 cm, - Wysyłka -wymiary całkowite (wys. x szer. x gł.): 83 cm x 46 cm x 24 cm, - waga netto: 15,3 kg, - waga brutto (do wysyłki): 16 kg. Zrębki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zrębki wędzarnicze KLON 10L (5x2L) Borniak Kod: 1653 Zrębki do wędzenia z drzewa klon wytwarzają lekki dym oraz nadaje im słodkawy posmak i aromat. Wyroby uwędzone takim dymem nabierają złocistego koloru. Idealnie nadają się do mięsa drobiowego. Zrębki wędzarnicze mogą być wykorzystywane podczas wędzenia i grillowania: - drobiu, - wieprzowiny, - wołowiny, - ryb. W gratisie otrzymasz książkę o wędzeniu. Charakterystyka zrębek do wędzenia: - zrębki klasy 02, czyli frakcji o grubości 1 – 3 mm, - czyste i dobrze odpylone, - wolne od pleśni i grzybów, - dokładnie przesortowane, - wygodne opakowanie zawiera 2 litry zrębek, co powinno wystarczyć na około 8 godzin wędzenia. Zrębki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Dane Techniczne: - Zastosowanie: Wykorzystywane podczas wędzenia i grillowania drobiu, wieprzowiny, wołowiny, ryb. - Granulacja: klasa 02 - Wielkość zrębek: 1–3 mm - Wilgotność: 10% (+/- 2%) - Pojemność: 10 L W ofercie: - 1 opakowanie = 2 litry, - 1 kartonik mały = 5 opakowań x 2 litry = 10 litrów, - 2 kartoniki małe = 10 opakowań x 2 litry = 20 litrów, - 1 karton zbiorczy duży = 5 kartoników małych x 10 litrów = 50 litrów. Okres oczekiwania na towar w skrajnych przypadkach do 3 dni. Przesyłka kurierska: - koszt dostawy 12,99 zł - koszt dostawy (pobranie) 19,99 zł Zakup wielopozycyjny towarów różnych oraz w ilościach hurtowych jest ustalany indywidualnie. Przed dokonaniem zakupów prosimy o kontakt telefoniczny w celu potwierdzenia zamówienia, dostępności produktu oraz terminu dostawy. Dziękujemy.
Zrębki wędzarnicze owocowe - czereśnia cherry w klasie do 10 mm . Do wędzenia tradycyjnego i z dymo generatorami oraz do grilowania Wilgotność produktu 12% (+ - 2%). Cena 15zl za kilogram Zrębki wędzarnicze czereśnia są idealne do wędzenia mięsa, ryb, warzyw i serów, dodając im delikatny smak czereśni. Wędzenie z ich użyciem nadaje potrawom unikalny charakter i podkreśla ich naturalne walory smakowe Nie nadają się do wędzarni borniak.
Powiązane wyszukiwania
- Zrębki wędzarnicze borniak 50 l do wędzenia klon
- Zrębki wędzarnicze borniak 10 l do wędzenia orzech
- Zrębki wędzarnicze borniak 2 l do wędzenia orzech
- Zrębki wędzarnicze borniak 20 l do wędzenia orzech
- Zrębki wędzarnicze borniak 50 l do wędzenia orzech
- Zrębki wędzarnicze borniak 10 l do wędzenia olcha
- Zrębki wędzarnicze borniak 20 l do wędzenia olcha